Rozhovor s Ing. Radovanem Sochorem - manažerem unikátního českého konceptu Restaurant Švejk

02.10.2016 18:06


Co se vám nejvíc líbí na Švejkovi, kdy jste ho poprvé četl, řídíte se nějakými jeho hláškami?

S tátou jsme četli Švejka na gymnáziu a pravidelně sledujeme filmovou verzi o vánočních svátcích. Vybrané hlášky sdílíme se všemi zákazníky v interiérech restaurací, ale řídit se jimi v dnešní době není úplně možné . Oceňuji především Švejkovu upřímnost, statečnost a dobromyslnost.

 Jak vznikl kocept Švejk restaurant?

Po revoluci jsem přišlo ze zahraničí spoustu restaurací zejména fast foodových a české klasiky  stále moc není. Každý se pokoušel něco napodobovat, zkoušet, různé italské, framcouzské, internacionální kuchyně nebylo to nic moc. Národní kuchyně každé země je většinou úspěšná když se dobře dělá.

 Jak probíhalo jednání s Haškovými a Ladovými dědici?
Dobře, s rodinami dědiců obou slavných autorů, jsme v neustálém  kontaktu. Zejména Richard a Martin Hašek, vnuk a pravnuk autora knihy se neustále aktivně věnují dílu svého děda a praděda, vymýšlí různé kulturní akce, odhalují sochy u nás i v zahraničí…  

Jak moc zaměstnává Švejk restaurant členy rodiny?

Švejk restaurant je rodinný podnik, takže všechny. Děti od mala musely pomáhat v restauraci i na recepci v Hotelu

Už jen řídíte chod konceptu, nebo je někdo z vás zapojen i přímo v plzeňské restauraci?

Jako, že by někdo vařil nebo pracoval jako číšník, to ne, to bychom nezvládali. K řemeslu se dostaneme jen někdy na rautech svatbách výstavách, veletrzích apod. jinak hrajeme skutečně roli toho řídícího, ekonomického a administrativního článku.

 Jak vybíráte frančízanty a jak je kontrolujete?

Na to je manuál, samozřejmě každý nový člen musí vyhovovat podmínkám, stanoveným Franchisovou dokumentací.

 Jak došlo k založení poboček v Rusku a Mexiku?

Náhodou, setkáním člověka s člověkem na veletrhu cestovního ruchu v zahraničí.

Jaké máte plány do budoucna?

Síť restaurací je vybudovaná, tempo jakým se rodily restaurace v 90 –tých letech a počátkém tohoto století, není již a nebude tak závratné. Vznikají nové, více autorské restaurace . V našem případě je čas věnovat se kvalitě, právě surovinám, technologiím,dobrému kuchařskému řemeslu.

Zpět

Kontaktujte nás

© Manažerské vzdělání 2014

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode